Парубій: парламент на цій сесії має невідкладно розглянути закон про мову

Парубій: парламент на цій сесії має невідкладно розглянути закон про мову

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав на засіданні Погоджувальної ради законопроект про мову одним з головних питань поточного пленарного тижня.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Також на порядку денному пленарного тижня — блок питань про безпеку та оборону, зміни до житлового кодексу та призначення позачергових місцевих виборів.

У четвер 28 лютого, за словами Парубія, пропонується розглянути законопроект про мову.

"І комітет, і юридичне управління вже завершили підготовку законопроекту до другого читання та підготували порівняльну таблицю, з якою можна ознайомитись на офіційному сайті", — заявив спікер.

Він запропонував розглядати поправки до законопроекту про українську мову  "відповідально і системно".

"Я впевнений, що Український парламент має одним з головних своїх обов’язків на цій сесії невідкладно розглянути закон про мову", — зазначив Парубій.

Нагадаємо, на початку лютого Парубій заявив, що з початком нового пленарного тижня парламент розглядатиме законопроект про мову, до документа подали 2500 правок. Він також зазначив, що, можливо, законопроект не буде розглянуто за один день.

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". У ньому зазначено, що єдиною державною офіційною мовою в Україні є українська. У документі  також буде визначено коло осіб, зобов'язаних вільно володіти державною мовою.

Андрій Парубій, фото з офіційного порталу Верховної Ради