Дитячий хор "Belkanto" переміг на міжнародному конкурсі "PREMIER-2019"

Дитячий хор "Belkanto" переміг на міжнародному конкурсі "PREMIER-2019"

Дитячий хор "Belkanto" Черкаської музичної школи № 1 імені Лисенка повернувся із перемогою з 9-го міжнародного конкурсу "PREMIER-2019".

Прослуховування проходили з 14 по 17 лютого на сцені Мистецького салону у Київському Національному університеті ім. Шевченка. Між собою змагалися солісти та хорові колективи. Заявки для участі надіслало 140 солістів, 18 вокальних ансамблів та хорів і 27 хореографічних колективів із Вінниці, Дніпра, Житомира, Сум, Миколаєва, Львова, Чернігова, Черкас, Польщі та Білорусі.

Керівниця хору Світлана Кладій та концертмейстер Євгенія Савченко підготували для виступу два твори — "Глорія" Йозефа Гайдна та українська народна пісня в обробці Жданової "Іванку-Іванку".

"Звісно, ми очікували хороших результатів і ми були задоволені, коли почули результат, а діти реагують по-своєму: кричали, обнімали одне одного, підстрибували, і всі хотіли ухопить переможний кубок", — каже Кладій.

За словами учасниці конкурсу Анастасії Данчишин, всі у хорі дуже старалися, було таке почуття радості, що не можна передати словами.

Нагадаємо, участь у міжнародному конкурсі взяло 46 учасників дитячого хору віком до 12 років. Взяти участь у конкурсі діти змогли за підтримки міського департаменту освіти та гуманітарної політики та за кошти батьків та спонсорів.

На фото: Анастасія Данчишин та учасники хору "Belkanto"