ЗМІ: Brexit можуть відкласти до 2021 року

ЗМІ: Brexit можуть відкласти до 2021 року

Brexit може бути відкладений до 2021 року, аби вирішити суперечливі питання щодо Північної Ірландії.

Нині у Європейському Союзі розглядають такі плани, повідомляє The Guardian.

За словами генерального секретаря Європейської комісії Мартіна Зельмайра, відтермінування виходу Велокобританії з ЄС має сенс, оскільки він охоплює бюджетний період ЄС полегшує ситуацію. Він також додав, що у Брюсселі у кулуарах Єврокомісії тривають переговори з цього питання.

Нагадаємо, основною проблемою переговорів Великобританії та ЄС було питання врегулювання кордонів Північної Ірландії. ЄС говорив про те, що ця країна, не залежно від того, якими будуть відносини між Великобританією і ЄС в майбутньому, має залишатися складовою єдиного ринку товарів і митного союзу. У Великобританії заявили, що не можуть мати різні регуляторні режими для різних частин Великобританії.

Як повідомлялося, якщо до 26 лютого не буде досягнуто угоди Великобританії з ЄС щодо Brexit, уряд внесе до парламенту ще одну пропозицію, за яку британські депутати проголосують 27 лютого.

Вчора прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що парламент Великобританії буде мати можливість остаточно голосування про вихід країни з Європейського Союзу до 12 березня.

Brexit заплановано на 29 березня 2019 року, після чого має початися 21-місячний перехідний період.

Фото: gettyimages