Політолог про розслідування справ Майдану: у нас не працює система

Політолог про розслідування справ Майдану: у нас не працює система

Політолог Валерій Гончарук в ефірі Українського радіо в програмі "Україна. Сьогодення" прокоментував, чи є у правоохоронних відомствах люди, які не сприяють або перешкоджають розслідуванню справ Майдану. Він зазначив, що основна проблема полягає не у прізвищах, а у тому, що система не працює.

Ведучий:

Сергій Стуканов

"За 5 років потрібно було вже робити якийсь звіт. Коли ми говоримо про провину якихось конкретних посадовців, наприклад генерального прокурора, то у нас за цей час змінилась низка генеральних прокурорів. Я не можу сказати, хто з них кращий, а хто гірший. Мені здається, що питання навіть не у прізвищах. Це комплекс проблем", — зазначив Валерій Гончарук.

Читайте також — Луценко про росзлідування вбивств на Майдані: 46 підозрюваних втекли в Росію

Політолог зауважив, що у нас не працює система.

"Якби ми мали достатньо не погані розслідування по якимось іншим резонансним справам, які не пов’язані навіть з Генеральною прокуратурою, а, наприклад, пов’язані з НАБУ, вже новою організацією, чи САП, і ми мали якісь викривальні справи, то тоді можна було б погодитись, що якесь відомство не працює. А у нашому варіанті не працює система", — сказав він.

Читайте також — Горбатюк: поки що говорити про завершення розслідувань Євромайдану не можна

Під час Революції Гідності у лютому 2014 року у центрі Києва відбулися розстріли учасників протестів, загинули 107 активістів, згодом їх назвали "Небесною сотнею".

Нагадаємо, начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк повідомляв Українському радіо, що на сьогодні є обвинувальні акти щодо 288 осіб, підозрюваних у розстрілах людей на Майдані у 2014 році. За його словами, розслідування включають епізоди, починаючи з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Це епізоди побиття, катувань, застосування насильства до мітингувальників, арешти, злочини "тітушок" , а також вбивства.

Прослухати повну версію.