Блогер Альохін: тепер настав вік, коли соціальні мережі перетворили людей на творців

Блогер Альохін: тепер настав вік, коли соціальні мережі перетворили людей на творців

У Міжнародний день рідної мови в ефірі Українського радіо в програмі "Життя+" говорили про користь читання саме паперових книжок. Гостем студії був актор, письменник і блогер Андрій Альохін.

Ведуча:

Ірина Ткаченко

"Я завжди любив змінювати професії і ось тепер я — письменник, в мене в доробку цілих 3 книжки. Я почав писати дуже в ранньому віці, тобто в будь-якому віці можливо зайнятися творчістю, можливо писати. Тепер настав вік, коли соціальні мережі  перетворили людей на творців. Ви можете вести не просто щоденник, а викладати свої почуття, точку зору на якесь питання. У цю мить ви стаєте трохи письменником", сказав Альохін.

Блогер зауважив, що соціальні мережі — це чудовий шанс спробувати викладати свої думки так, як хочеться. 

"Коли з'явилися соцмережі, я, як всі вже не дуже молоді люди, не розумів для чого це і що з ними робити. Одного разу я в них зайшов, це було як вихід в космос для мого покоління, бо для молоді це просто частина життя. Поступово я писав свої емоції, думки і потім виявилося, що я автор 3 книжок і можливо їх буде більше",  розповів Альохін.

За словами письменника, його текстам в певний момент стало тісно у соцмережі і перетворити їх на книжки було ідеєю його читачів.

"Я не пишу довгих романів, мої твори є невеликими оповіданнями. Мені дуже легко писати саме про своє покоління. Про молодь я міг би писати, але вважаю, що для молоді хай пише молодь. Наше покоління є десь посередині. Ми опинилися між поколінням наших батьків, які досі заготовлюють банки консервації, садять картоплю, стоять в чергах за пенсією, а не отримують її на картку, та поколінням наших дітей, які роблять маленьку баночку конфетюру манго з базиліком, їдять хлібці, п'ють воду без газу і платять комунальні платежі, не встаючи з дивану. Ми опинилися між цими двома поколіннями і не дуже розуміємо, як жити", поділився Альохін.

Він додав, що в соцмережах можна зустріти подібних собі людей і побачити, що ви не самі.

"Там є і пенсіонери, і молодь. Взагалі вважаю, що читати молодь треба, тому що молодішаєш на очах. Якщо говорити про книжки, то, на мою думку, книжка має бути паперовою. Всі, з ким я розмовляю, кажуть, що паперова книжка відрізняється від електронної сторінками, які шуршать, запахом, тривимірністю тощо. Мені здається, що коли читаєш паперову книжку, мозок працює по-іншому", — зауважив Альохін.

Андрій Альохін розповів, що проти старіння чудово працює не тільки читання, а й писання, умовно кажучи, писання книжок: собі, знайомим, у соцмережах і сказав, що це страшенно омолоджує. 

"В мене є збірка оповідань про потойбічний світ, про людей, які померли, і тепер живуть в Раю. В моїх оповіданнях Рай дуже нагадує радянський санаторій. В нашій культурі  не прийнято говорити про смерть і цю тему уникають, але, на жаль, ми всі помремо і не треба ставитися до цього з нашою слов'янською пасіонарною серйозністю. Треба поставитися трохи іронічніше до життя, смерті та самого себе", — сказав Альохін.

За словами блогера, в нього є ютуб канал, невеличке кулінарне шоу.

"Там в основному я говорю про французьку кухню, яка, між інших, корисна і цікава. Тому я б волів вести кулінарне шоу. Взагалі я у шоці, що ми їмо та як мало через це живемо і зрозумів,  їсти треба зовсім не так. Тому своє кулінарне шоу я б вів з гумором. На останок хочеться додати, що в житті найголовніше робити так, як хочете і відчуваєте. Тоді життя буде прекрасне",  розповів Альохін.

Прослухати детальніше можете за посиланням