Кількість волонтерів після Революції Гідності зросла майже вдвічі — соціолог

Кількість волонтерів після Революції Гідності зросла майже вдвічі — соціолог

Після Революції Гідності кількість українців, які займаються волонтерством збільшилася майже вдвічі. Про це повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко.
 
"Як показують опитування, порівняно з періодом до Революції гідності, це дані за 2012 р коли було 10% тих, хто займається волонтерською діяльністю, то зараз ми маємо 18%. Більш активні люди в Західному і Центральному регіоні, менш активні на Сході і Півдні. Можливо, це пов'язано з тим, що на Сході і Півдні більш сильні стереотипи радянської свідомості", — зазначив соціолог. 
 
За його словами, також зросла кількість тих, хто виділяє кошти на благодійність. 
 
"Якщо в грудні 2012 року 29% відповідали, що вони хоча б час від часу надають благодійну грошову допомогу, то в 2015 році. Таких стало вже 47%. Потім цей показник дещо зменшився, у 2015-2018 рр. Він становив 39-42%, але все одно це істотно більше, ніж у 2012 р", — повідомив він. 
 
Нагадаємо, у ці дні в Україні вшановують загиблих героїв Небесної Сотні — 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євроймадану. День Героїв Небесної сотні — пам'ятна дата, встановлена указом президента Петра Порошенка у 2015 році для увічнення подій Революції гідності, яка тривала з листопада 2013 по лютий 2014 років. Під час протистояння загинули 107 протестувальників, пізніше їх назвали Небесною Сотнею. 
 
Слухати повну версію.
 
Михайло Міщенко, фото - фонд "Демократичні ініціативи" ім. І. Кучеріва