Україна отримала низку позитивних сигналів на Генасамблеї ООН — Тишкевич

Україна отримала низку позитивних сигналів на Генасамблеї ООН — Тишкевич

В ході засідання Генеральної асамблеї ООН Україна отримала низку позитивних сигналів, які в подальшому дозволять нарощувати зусилля щодо тиску на Росію з боку через міжнародні організації. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив експерт Українського інститут майбутнього Ігар Тишкевич.
 
"Для нас є позитивним те, що всі держави Європейського Союзу, в тому числі для мене було цікаво слухати представника Болгарії, вони в принципі стали саме на українську позицію. По-друге, дуже знаковим був виступ представника Молдови, зважаючи на те, що в Молдові політична криза, який теж став на позицію України. Тому це дуже позитивні сигнали, які дозволять надалі розвивати свої дії", — зазначив експерт. 
 
За його словами, Генеральна асамблея ООН є майданчиком для окреслення державами своєї позиції, в тому числі України щодо врегулювання ситуації на Донбасі. 
 
"Генеральна асамблея — це місце обговорень, вона за останні роки не прийняла жодного обов'язкового рішення, але майданчик Генеральної асамблеї чудовий тим, що це місце для агітації, якщо можна так сказати. Агітації, насамперед тих делегацій, які в тому числі приймають участь у засіданнях радбезу ООН, або тих політиків, які впливають на конкретні програми. Враховуючи, що вже озвучено декілька концепцій введення миротворців або досягнення миру на Донбасі, то позиція України на такому майданчику насправді важлива. Це можливість заявити, що для нас є прийнятним, а що неприйнятним", — вважає Ігар Тишкевич.
 
Зазначимо, 20 лютого президент України Петро Порошенко у виступі на Генеральній асамблеї ООН заявив, що Росія продовжує направляти регулярні збройні сили та найманців на Донбас, перетворивши цей український регіон на "конвеєр для російської машини вбивств".
 
Слухати повну версію.
 
Фото: Укрінформ