У Києві до дня Героїв Небесної сотні відбудеться показ вистави "Ми, Майдан"

У Києві до дня Героїв Небесної сотні відбудеться показ вистави "Ми, Майдан"

У Києві до дня Героїв Небесної сотні сьогодні, 20 лютого  відбудеться показ вистави "Ми, Майдан" у Київському академічному театрі КОЛЕСО. Про правдиві слова та не театральні емоції, в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" говорила  режисерка вистави "Ми, Майдан" Ірина Кліщевська.

Ведучі:

Артур Бобрик, Катерина Толокольнікова

За словами Ірини Кліщевської, цю виставу варто переглянути, адже сьогодні 5 річниця піку Майдану, загибелі Небесної сотні.

"Драматург Надія Симчич написала п'єсу "Ми, Майдан". Вона створена за постами у Фейсбуці. Це була документальна п'єса, тому вийшла і документальна вистава. Зараз ця вистава має назву "Ми, Майдан Fb.doc", є документальною і навіть має жанр читання", — сказала Кліщевська.

Ірина Кліщевська розповіла, що жанр читання означає те, що актори читають всю інформацію, але трохи у спресованому вигляді.

"У виставі є вся історія Майдану і показано те, що дійсно було. В ній зазначені всі етапи Майдану. Після прочитання п'єси зрозуміла, що її треба поставити саме у вигляді "живого" документу. Саме тому вона є цікавою для глядача", — говорила Кліщевська.

Також режисерка поділилася, що вистава "Ми, Майдан" мандрує.

"Ми грали її в Українському домі, у Мистецькому Арсеналі, навіть привозили її до Запоріжжя, працювавши разом з Національним музеєм Революції Гідності, який надав для вистави речі, які дійсно були на Майдані", — зазначила Кліщевська.

Ірина Кліщевська додала, що задокументована вистава "Ми, Майдан" є дуже емоційною та важкою для сприйняття і сказала, що Майдан став певним звільненням від кайданів.

Нагадаємо, що у Київському академічному театрі КОЛЕСО сьогодні, 20 лютого о 19.00  буде показана вистава "Ми, Майдан".

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка заходу