Родичі героїв Небесної сотні сьогодні пікетували ВВКС — активіст

Родичі героїв Небесної сотні сьогодні пікетували ВВКС — активіст

Родичі героїв Небесної сотні, які загинули в ході Революції гідності сьогодні пікетували Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" розповів заступник голови ГО "Родина Героїв "Небесної сотні" Володимир Голоднюк.
 
"Ми тільки що завершили акцію під ВККС — Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Це якраз та організація, та структура, яка повинна була провести люстрацію суддів. Коли я побачив, що вони замість люстрації повертають суддів, які судили Майдан і тепер те, що ці судді знову ж таки судять українських патріотів, мене не просто обурює, це мене розчавлює. У мене таке враження, що Україна розвертається в домайданному напрямку, а це буде означати те, що смерті Майдану будуть марними. Мене хвилює те, що система так вперто опирається і не хоче міняти Україну", — вважає Володимир Голоднюк. 
 
Зазначимо, начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в ефірі Українського радіо в програмі "Персона ґрата”  заявив, що Говорити про завершення розслідувань Євромайдану, зокрема стосовно вбивств, не можна. 
 
За його словами, розвиток останніх подій засвідчив, що елементарні питання, про які доповідає керівництво, про які пишуться листи в МВС, СБУ і які протягом років не вирішуються, а тільки під річниці, під необхідність звітувати, вдається точково вирішувати з допомогою родин Небесної сотні. Тобто бажання, щоб ці справи швидше розслідувались, щоб були повноцінні результати і були безпосередньо покарані від керівництва держави, керівництва правоохоронних органів, цього немає. 
 
Слухати повну версію.