Адвокати затягуватимуть апеляцію на вирок Януковичу — журналіст

Адвокати затягуватимуть апеляцію на вирок Януковичу — журналіст

Адвокати колишнього президента України Віктора Януковича затягуватимуть розгляд апеляції на рішення суду щодо державної зради. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив кореспондент видання "Український тиждень" Станіслав Козлюк.
 
"Можу припустити, що в апеляційному суді нас можуть очікувати подібні речі, що й суді першої інстанції: зрив судових засідань, затягування судового процесу. Адвокати Януковича показали, що що вони вміють це робити. Я не думаю, що апеляція Януковича буде розглянута протягом одного чи двох днів. Якщо це буде так швидко, нам дуже пощастить", — вважає журналіст.
 

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд Києва оголосив вирок у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича — покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Януковича суд визнав винним у державній зраді і посібництві у веденні агресивної війни. Водночас, суд відхилив статтю про посібництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України.

6 лютого під час прес-конференції в Москві Янукович заявив, що вирок, винесений йому в Україні, не має "нічого спільного з законом", все було побудовано на "брехні і ненависті".

18 лютого безкоштовний державний адвокат екс-президента Віктора Януковича Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок свого підзахисного.

Слухати повну версію.