Іонова: зміни до Конституції закрило питання про те, що стратегічно Україна обрала курс на євроатлантичну інтеграцію

Іонова: зміни до Конституції закрило питання про те, що стратегічно Україна обрала курс на євроатлантичну інтеграцію

Підписання президентом України Петром Порошенком закону про зміни до Конституції закрило питання про те, що стратегічно Україна обрала курс на євроатлантичну інтеграцію, переконана народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, член депутатської фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова. Про це вона повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучий:

Юрій Табаченко

"Сьогоднішнє підписання, сьогоднішня подія, присутність поважного гостя (Дональда Туска — ред.) — це підтвердило і закрило питання про те, що стратегічно Україна обрала один напрямок — європейська атлантична інтеграція. Я дуже вірю в те, що ніколи жодному з керівників держави не вдасться змінити цей курс. Тому що двовекторність та позаблоковість показали, які у нас наслідки протягом 5 років", — зазначила Марія Іонова.

Вона зауважила, що Україна має виправдати прагнення героїв Небесної сотні і рухатись євроатлантичним шляхом.

"Хотілось би, щоб Україна виправдала прагнення героїв Небесної сотні, які боролись і заплатили за ці прагнення ціною свого життя, і рухалась на шляху євроатлантичному", — сказала вона.

Читайте також — Кушнір: зміни в Конституції унеможливлюють у довгостроковій перспективі зміну геополітичного курсу України

Депутатка додала, що "сьогоднішнє підписання — це дуже важливий акт, це продовження спільної роботи як парламенту, як і уряду по виконанню нашого домашнього завдання, що ми могли їх виконати і подати вже заявку на вступ до тієї чи іншої організації".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон, який закріплює зміни до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та в НАТО.

Раніше, 7 лютого, Верховна Рада підтримала зміни до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. За прийняття цього документа проголосували 334 народних депутати. Перед цим Конституційний суд України підтримав президентський законопроект про внесення змін до Основного закону в частині закріплення стратегічного курсу України на членство в ЄС і НАТО. КСУ вирішив, що документ відповідає чинній Конституції.

Прослухати повну версію.