Стали відомі лауреати Шевченківської премії: список

Стали відомі лауреати Шевченківської премії: список

Член комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка Ростислав Семків  назвав цьогорічних лауреатів державної нагороди.

Він оприлюднив у Фейсбук список лауреатів премії у номінаціях:

  • "Публіцистика, журналістика" — Богдан Горинь та Оксана Забужко
  • "Музичне мистецтво" — Володимир Шейко
  • "Візуальне мистецтво" — Василь Чебаник
  • "Кіномистецтво" — Роман Бондарчук
  • "Театральне мистецтво" — Ростислав Держипільський

 

У номінації "музичне мистецтво" лауреатом став народний артист України, художній керівник і головний диригент заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Володимир Шейко.

Читайте також: Ми є третім за віком радіо-оркестром Європи — диригент Шейко

Ростистав Семків додав, що результати голосування буде подано на затвердження президенту України. Премію традиційно вручатимуть на початку березня.

Шевченківська премія — найвища державна нагорода України в галузі культури і мистецтва. Рішення про присудження премії ухвалює президент України на основі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, минулого року Шевченківську премію отримали: письменниця Емміа Андієвська — за книги поезій "Щодення: перископи", "Маратонський біг", "Шухлядні краєвиди", "Бездзиґарний час", "Міста-валети", художник Павло Маков — за творчий проект "Втрачений Рай", публіцист Сергій Плохій — за книгу "Брама Європи", композиторка Вікторія Польова за хорову симфонію на канонічні тексти "Світлі піснеспіви".

Фото з офіційного сайту президента України