Клименко: німецький військовий корабель Werra вирушив у Чорне море

Клименко: німецький військовий корабель Werra вирушив у Чорне море

У Чорне море прямує флагман постійної протимінної групи НАТО — плавбаза ВМС Німеччини Werra.

Про це повідомив керівник групи "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко у Фейсбук.

"Моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews повідомляє, що 19.02.2019 об 11:00 за Києвом завершив візит до Стамбулу і вирушив протокою Босфор курсом на Чорне море флагман SNMCMG2 — німецький корабель комплексного постачання Werra типу "Ельба", — написав Клименко.

Раніше він повідомляв, що корабель зайшов до Стамбулу 15 лютого.

Нагадаємо, Німеччина очолила постійну протимінну групу НАТО в січні 2019 року на ротаційній основі. Німецький військовий корабель Werra (типу "Ельба") призначений для мобільного забезпечення в морі ракетних та торпедних катерів, а також тральщиків в зоні відповідальності національних військово-морських сил.

Основними завданнями цих суден є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів паливно-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також при необхідності електроенергією.

Як повідомлялося, представник міністерства оборони Німеччини заявляв, що військовий корабель увійде в Чорне море в рамках постійної протимінної групи НАТО. Представник також повідомляв, що цей захід був запланований давно, розміщення інших кораблів ВМФ Німеччини в Чорному морі не передбачено.

Фото з Фейсбук-сторінки Андрія Клименка