Нові санкції Євросоюзу за агресію Росії на Азові можливі через декілька тижнів — Могеріні

Нові санкції Євросоюзу за агресію Росії на Азові можливі через декілька тижнів — Могеріні

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що нові обмеження через російську агресію проти України у Керченській протоці можуть почати діяти вже у березні.

Про це повідомляє Польське радіо.

Перед початком вчорашньої наради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу у Брюсселі вона заявила, що не бачить жодних позитивних кроків з боку Росії.

"У найближчі тижні країни ЄС можуть прийняти рішення про нові санкції", — додала вона.

Нагадаємо, 28 міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу дали 18 лютого "зелене світло" на зустрічі у Брюсселі для введення додаткових санкцій проти Росії у зв’язку з її агресією проти України у районі Керченської протоки.

Напередодні кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив у Twitter, що нові санкції можуть передбачати візові заборони і заморожування активів приблизно 8 людей, причетних до затримання 24 українських моряків.Цим особам також буде заборонений в’їзд у країни Європейського Союзу.

Як повідомлялося, Сенатори США також підготували новий законопроект щодо санкцій проти Росії через агресію проти України у Керченській протоці та захоплення українських моряків. Сенатор Ліндсі Грехем заявив, що "санкції та інші заходи, що містяться в цьому законопроекті, дуже серйозні — таких обмежень ще ніколи не вводилося". За його словами США хочуть якнайсильніше відреагувати на дії Росії.

Федеріка Могеріні. Фото: http://www.federicamogherini.net/