Горбатюк заявляє про вплив з боку керівництва ГПУ на розслідування корупційних злочинів

Горбатюк заявляє про вплив з боку керівництва ГПУ на розслідування корупційних злочинів

Начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк  заявляє про вплив з боку керівництва ГПУ на розслідування корупційних злочинів. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Персона ґрата".

Ведуча:

Світлана Мялик

"Якщо на майданівські справи генеральний прокурор почав відкрито втручатися лише у 2018 році, то стосовно корупційних злочинів, які розслідують наші слідчі, тобто щодо колишніх високопосадовців, загалом за три роки у понад 50 провадженнях генеральний прокурор забирав у нас ці провадження", — зазначив Сергій Горбатюк.

Він зауважив, що переважно це стосувалось справ, де слідчі мали повідомляти про підозру посадовцям або завершувати направлення обвинувального акту до суду.

"У більшості це стосувалось справ, де слідчі мали повідомляти про підозру посадовцям або завершувати направлення обвинувального акту до суду. Чомусь генеральному прокурору це не подобалось і на цьому етапі він забирав провадження та передавав до іншого підрозділу. На жаль, така ситуація існує", — сказав він.

Інтерв'ю  Горбатюк: поки що говорити про завершення розслідувань Євромайдану не можна

Наразі генпрокурор не коментував цієї заяви.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко неодноразово критикував Горбатюка і висловлював невдоволення його роботою. У 2016 році у департаменту Горбатюка забрали так звану "велику справу" Януковича. У ГПУ пояснили, що це зроблено з метою "активізації та завершення досудового слідства" і передачі в суд "великої кримінальної справи" стосовно Януковича та його найближчого оточення.

Сергій Горбатюк тоді в коментарі "Українській правді" заявляв, що передача "великої справи Януковича" у розслідування новоствореному департаменту несе загрозу доведенню цих справ до кінця.

"Велика справа" стосовно Віктора Януковича складається із багатьох епізодів, зокрема – узурпація влади, розвал економіки, послаблення обороноздатності країни та інформаційної безпеки, заволодіння державним майном – резиденцією "Межигір’я".

Прослухати повну версію. 

На фото - Сергій Горбатюк