Співзасновник студії New Cave: Проект Aftermath VR: Euromaidan допомагає цілісно сприйняти цю історію

Співзасновник студії New Cave: Проект Aftermath VR: Euromaidan допомагає цілісно сприйняти цю історію

Про проект віртуальної реальності Aftermath VR: Euromaidan в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" говорили із співзасновником студії New Cave Media Сергієм Полежакою.

Ведучі:

Артур Бобрик, Катерина Толокольнікова

Український фотограф та відеооператор Сергій Полежака разом з колегами заснував компанію New Cave Media, яка займається створенням проектів у віртуальній реальності. 

Сергій Полежака розповів, що бачить людина, яка одягає окуляри віртуальної реальності і сприймає його проект Aftermath VR: Euromaidan.

"Коли певна людина одягає окуляри віртуальної реальності, то бачить себе на самому початку вулиці Інститутської у столиці. Навколо неї є тривимірна модель Інститутської, яка показана так, як вона виглядала у 2018 році. Якщо людина в цих окулярах починає рухатися в просторі кімнати, то вона буде рухатися і у віртуальному просторі", — сказав Полежака.

За словами Сергія Полежаки, таким чином, людина повторює шлях протестувальників.

"На своєму шляху можна буде спостерігати певні місця, в яких можна буде буде побачити відео у форматі 360 з інтерв'ю очевидців цих подій та активістів, які розповідають про події на тому ж місці, де були в 2014 році. Завдяки цим окулярам, люди проходять цю історію не відволікаючись, кожен може споглядати та сприйняти  її цілісно", — зазначив Полежака.

Співзасновник студії New Cave розповів, що автори проекту поступово для себе відновили хронологію тих подій, щоб зрозуміти, як саме варто вести глядача по вулиці Інститутській, щоб той зрозумів, що там відбувалося насправді.

Також Сергій Полежака зауважив, що переглянути цей проект можна зараз у "Планеті Кіно" та "Планеті VR" і додав, що сьогодні презентація Aftermath VR: Euromaidan відбудеться в Рівному.

Під час Революції Гідності у лютому 2014 року у центрі Києва  відбулися розстріли учасників протестів, загинули 107 активістів, згодом їх назвали "Небесною сотнею". 
 
Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ Сергія Полежаки