Гай: потрібно проводити повноцінне розслідування, аби дати оцінку подіям у Дебальцевому

Гай: потрібно проводити повноцінне розслідування, аби дати оцінку подіям у Дебальцевому

Щоб дізнатись причини того, що сталось у Дебальцевому 4 роки тому, та дати цьому оцінку, потрібно проводити повноцінне розслідування, переконаний керівник Благодійного фонду "Мир і Ко", офіцер резерву Мирослав Гай. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучий:

Богдан Буткевич

"Кожен солдат бачить війну зі свого окопа. Я був тоді в Дебальцевому як цивільний. Ми були свідками всієї тієї драми, яка розгорталася, повідомляли штаби про оперативне оточення Чорнухиного, Троїцького. Але щоб чітко сказати, хто винен і які причини того, що сталося, потрібно проводити повноцінне розслідування", — зазначив Мирослав Гай.

Гай зауважив, що наразі ми не володіємо всією оперативною інформацією і тому не можемо давати оцінку подіям.

"Ми не володіємо всією оперативною інформацією, є багато секретної інформації під грифом. Я знаю, що ми змогли вивести наших хлопців звідти і що команда надійшла вчасно. Рано чи пізно ми про все дізнаємось, але зараз, під час війни, давати оцінку не можна. І це буде точно не сьогодні і не завтра", — сказав він.

Нагадаємо, на Донбасі протягом січня-лютого 2015 року поблизу міста Дебальцеве відбувалися активні бої. У лютому з міста були виведені українські підрозділи. Як повідомляли ВВС Україна у Генштабі, за час оборони Дебальцівського виступу загинули 136 та було поранені 331 військовослужбовців ЗСУ. 

Прослухати повну версію.