Сполучені Штати відправили гуманітарну допомогу для Венесуели

Сполучені Штати відправили гуманітарну допомогу для Венесуели

Сполучені Штати відправили гуманітарну допомогу для Венесуели, яку планують доправити через Колумбію.

Про це повідомляє BBC.

Як зазначають, про постачання гуманітарної допомоги Венесуелі домовився голова національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо. Оскільки президент Венеуели Ніколас Мадуро не допускає до країни гуманітарну допомогу, Гуайдо збирається перевезти її через кордон з Колумбії 23 лютого.

Нагадаємо, Мадуро заявив, що не допустить ввезення американської гуманітарної допомоги до Венесуели.

Як повідомлялось раніше, США передали голові національної асамблеї Венесуели Хуану Гуайдо контроль над частиною активів Венесуели, які знаходяться на рахунках федерального резервного банку Нью-Йорка.

Венесуела перебуває у глибокій політичній та економічній кризі. Опозиція покладає на Мадуро відповідальність за тяжку ситуацію в країні. Наприкінці серпня 2017 року США запровадили санкції проти Ніколаса Мадуро, які передбачають замороження його активів, що перебувають під юрисдикцією США, а також заборону фізичним та юридичним особам із США вести бізнес з ним.

Мадуро почав другий термін перебування на посаді всупереч міжнародній критиці. 10 січня відбулася його інавгурація, віно збирається очолювати Боліварську Республіку Венесуела наступні шість років — до 2025 року.

У той же час тисячі венесуельців вийшли на вулиці, щоб змусити президента піти з посади — під час акцій протесту у штатах Португалія, Барінас, Тачіра, Капітал, Амазонас, Болівар загинуло щонайменше 40 осіб.

Фото —  REUTERS