Учасниці Freedom jazz розкрили історію написання пісні для Євробачення

Учасниці Freedom jazz розкрили історію написання пісні для Євробачення

У другому півфіналі Національного відбору Євробачення сьогодні виступить колектив Freedom jazz – унікальне жіноче джаз-кабаре. Вокалістки колективу Софія Павличенко (Софі), Санні Журба та Анастасія Малега в ефірі "ДеньПРО" розповіли, як написалася пісня для конкурсу та пообіцяли вчергове здивувати європейську публіку.

Ведучі:

В’ячеслав Ільїн, Ганна Матвійчук

В’ячеслав Ільїн:  – Усіх десятьох учасниць FreedomjazzНаціонального відбору на сцену не пустять, бо за умовами Євробачення на сцені має перебувати не більше 6 людей. То хто, окрім вас, вийде на сцену?

Софі: – Наші саксофоністки.

ВІ: – А хто створював костюми для виступу?

Санні: – Назар Дідик підготував для нас гарненькі костюмчики. Ідея костюмів, звісно прийшла до нашої Олени Коляденко. Має бути дуже гарно.

 

Учасниці колективу Freedom jazz Cофі Павличенко та Санні Журба

ВІ: – Яквзагалі виникла ідея такої пісні? Чому саме "Cupidon"?

Санні:– Коли ми дізналися, що ми йдемо на Євробачення, ще не було зрозуміло, яка буде пісня, ще не було натхнення. Та коли ми дізналися, що наша Анастасія чекає бейбі (Анастасія при надії – ред.),  що Купідончик приніс їй подаруночок, мене це надихнуло, і стало зрозуміло, що пісня буде про Купідона, про Бога кохання. В написанні пісні мені допомагала Світлана Магер, наша бас-гітаристка.

ВІ: – Ви займаєтеся каверами, причому часто робите їх настільки відмінними від оригіналу, що їх не впізнають навіть автори пісень. А вже отримували якийсь фідбек від артистів?

Анастасія:– Колись ми закаверили пісню Вакарчука "Обійми", і він навіть у себе на сторінці в Фейсбуці написав, що це круто, і йому дуже сподобалося.

Санні: – Монатіку сподобалася наша версія пісні "Вітамін D", і він це також запостив. Це було вибухово. Тепер чекаємо фідбек від Данилка (на новорічні свята Freedom jazz виступив з кавером на пісню Вєрки Сєрдючки "Lasha Tumbai" – ред.).

Вокалістка Freedom jazz Анастасія Малега

ВІ: – Чим плануєте дивувати вибагливу європейську публіку?

Анастасія:– Нами. Європа нас, насправді, ще не бачила такими.

Санні: – Ми давали багато концертів та шоу в Європі, і європейський глядач нас сприймає дуже класно.

Анастасія: – Вони завжди дивуються, що ми з України. Думають, що ми десь з Чикаго.

Ганна Матвійчук: – Ви мрієте виграти Євробачення?

Санні: – Авжеж.

Софі:– Звичайно.

Анастасія:– Але все має бути чесно і прозоро. Нехай все буде чесно і хай люди самі вирішать, хто найкращий.

Сьогодні ввечері Freedom jazz виступлять у другому півфіналі Національного відбору на Євробачення–2019 з піснею "Cupidon".

Сьогодні, 16 лютого у прямому ефірі на телеканалах UA:Перший та СТБ відбудеться другий півфіналу Національного відбору на Євробачення–2019.

Учасники виступатимуть у такому порядку:

1. Ivan NAVI

2. ANNA MARIA

3. KAZKA

4. KiRA MAZUR

5. LAUD

6. KHAYAT

7. Braii

8. Freedom Jazz