5 запитань до експерта: як приготувати глінтвейн

5 запитань до експерта: як приготувати глінтвейн

Холоди все ніяк не відступають, і українцям нічого не залишається, окрім як грітися гарячими напоями. В ефірі "ДеньПРО"організатор Глінтвейн Фесту у Вінниці Олег Безсмертний розкрив секрети приготування правильного глінтвейну.

Ведучі:

Марія Сизон, Ірина Саннікова

Як правильно приготувати глінтвейн?

– Глінтвейн готується ¼ години (15 хвилин). Усаме вино необхідно додати 20% води, тобто на 1 л вина піде приблизно 200 мл води. Щоб краще розкрити смак глінтвейну, можна замінити воду виноградним або вишневим соком. Глінтвейн не можна доводити до кипіння, максимальна температура – 70 градусів, щоб не випаровувався алкоголь і щоб не зіпсувався сам продукт.

Яке вино обрати для глінтвейну?

– Вино можна використовувати будь-яке, просте, столове, – пояснює експерт. – Обирайте за смаком: можна використовувати червоне або біле. Можна брати не тільки виноградне вино, але й гранатове, сливове персикове. На сьогодні види глінтвейну настільки різноманітні, що можна фантазувати.

Чи можна використовувати готові суміші спецій для глінтвейну?

– Якщо ви не спеціалізуєтеся на глінтвейнах і не можете підібрати кількість спецій – краще використовувати готовий набір, не забуваючи при цьому про нюанси приготування. Тоді у вас вийде готовий глінтвейн, яким можна посмакувати удома.

Чи можна повторно підігрівати глінтвейн, що охолонув?

– Ні, не можна. Це вже зіпсований продукт, і він не настільки корисний, як одразу після приготування. Його пити можна, але це вже буде шкідливо для здоров’я, тому краще не експериментувати, – пояснив Олег Безсмертний.

Що таке "безалкогольний глінтвейн"?

– Безалкогольний глінтвейн виробляється на основі соку, але з додаванням спецій. До нього додаються кориця, кардамон, бадьян, гвоздика. Головне – не переборщити зі спеціями, і тоді буде безалкогольний глінтвейн, який можна пити навіть дітям.

23-24 лютого у Центральному парку культури та відпочинку в місті Вінниця відбудеться Глінтвейн Фест, на якому будуть представлені десятки різноманітних глінтвейнів. Присутніх розважатимуть гурти "Не лізь, бо вб’є" і "Пан Карпо". Фестиваль завершиться великим фаєр-шоу.

Фото pixabay.com