В окружному адмінсуді Києва прокоментували самовідвід судді Каракашьяна

В окружному адмінсуді Києва прокоментували самовідвід судді Каракашьяна

Суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін прокоментував самовідвід судді Сергія Каракашьяна, який мав розглядати справу по суті щодо компетенцій виконувати Уляні Супрун обов’язки міністра охорони здоров'я.

"Перша обставина це те, що на нього було подано скаргу до Вищої ради правосуддя. Він розцінив таке звернення виключно як тиск. Друга обставина це те, що коли він вирішував ухвалу про скасування заходів забезпечення позову, змушений був дати оцінку певним доказам, які беспосердньо стосуються розгляду справи по суті. Таким чином для судді виникли інші обставини, які викликають сумнів в його незаангажованості та об’єктивності", — сказав Санін.

За словами Саніна, далі ця справа буде передана на автоматичний перерозподіл, справу передадуть до технічного відділу, де буде визначений новий суддя.

Нагадаємо, суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян, який мав розглядати справу по суті щодо компетенцій виконувати Уляні Супрун обов’язки міністра охорони здоров'я, заявив про самовідвід 15 лютого.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 5 лютого заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Позов щодо повноважень Супрун подали представники Радикальної партії.

7 лютого до суду надійшло клопотання від Кабміну про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Суд почав розглядати це клопотання 11 лютого, відтоді суддя перебував в нарадчій кімнаті. 14 лютого Окружний адміністративний суд Києва дозволив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Як повідомили в прес-службі судової інстанції, суд скасував відсторонення Супрун "з власної ініціативи", при цьому у задоволенні відповідного клопотання уряду відмовив.

Богдан Санін, фото з його Фейсбук-сторінки