Цього року в пам'ять про героїв Небесної сотні буде виконано реквієм Верді — Олександр Горностай

Цього року в пам'ять про героїв Небесної сотні буде виконано реквієм Верді — Олександр Горностай

В рамках традиційного щорічного концерту пам'яті героїв Небесної сотні буде виконано реквієм Джузеппе Верді. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомив генеральний директор Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України Олександр Горностай.
 
"5 років тому наш оркестр не брав безпосередньої участі у концерті, але уже в перші роковини 20 лютого 2015 року  ми виконували реквієм Моцарта. Минулого року ми виконували реквієм Сільвестрова, а в цьому році у нас буде реквієм Верді", — повідомив Олександр Горностай.
 
Разом з тим, журналіст, ініціатор і організатор концертів пам'яті Юрій Горбань розповів, що ідея проведення таких заходів виникла одразу безпосередньо в ході подій Революції гідності.
 
"5 років тому, коли почалися вже розстріли, з 18 лютого я ходив на Майдан, допомагав, чим міг і мої друзі-музиканти також брали участь в Майдані. Ми були настільки вражені тим, що відбувається. До нас прийшла така ідея: а давайте ми, музиканти і журналісти зробимо якусь акцію відзначення пам'яті тих, хто поліг і ми придумали цей концерт-реквієм. Ми буквально за день-два зуміли організувати і сигнал, і багатокамерну зйомку, і трансляцію на Майдан, для людей, які не змогли прийти в зал", — зазначив Юрій Горбань.
 
Зазначимо, концерт памяті Героїв Небесної Сотні відбудеться 20 лютого у колонному залі ім. Лисенка Національної філармонії України. У концерті візьмуть участь Академічна Хорова капела Думка, а також солісти Тамара Калінкіна, Алла Позняк, Олександр Чувпило та Сергій Магера 
 
Слухати повну версію.