Клименко: у Чорне море йде німецький військовий корабель Werra

Клименко: у Чорне море йде німецький військовий корабель Werra

У Чорне море йде флагман постійної протимінної групи НАТО — плавбаза ВМС Німеччини Werra.

Корабель зайшов до Стамбулу 15 лютого, повідомляє керівник групи "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко.

"Моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews повідомляє, що 15.02.2019 о 07:45 до протоки Босфор курсом на Стамбул увійшов флагман SNMCMG2 — німецький корабель комплексного постачання FGS Werra (А 514) типу "Ельба", — йдеться у повідомленні.

За словами Клименка, Німеччина очолила постійну протимінну групу НАТО в січні 2019 року на ротаційній основі.

Плавбази типу "Ельба" призначені для мобільного забезпечення в морі ракетних та торпедних катерів, а також тральщиків в зоні відповідальності національних військово-морських сил. Основними завданнями цих суден є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів паливно-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також при необхідності електроенергією.

Нагадаємо, раніше представник міністерства оборони Німеччини заявляв, що військовий корабель увійде в Чорне море в рамках постійної протимінної групи НАТО. Представник також повідомляв, що цей захід був запланований давно, розміщення інших кораблів ВМФ Німеччини в Чорному морі не передбачено.

Фото з Фейсбук-сторінки Андрія Клименка