У Театрі на Подолі відбудеться прем'єра мюзиклу "Got to be free"

У Театрі на Подолі відбудеться прем'єра мюзиклу "Got to be free"

У Києві, в Театрі на Подолі 23 лютого відбудеться прем'єра мюзиклу "Got to be free". Про це в ефірі UA:Радіо Культура в рубриці "Музична афіша" говорили з акторами Мариною Богун, Дмитром Лінартовичем та Георгієм Хостікоєвим.

Ведуча:

Наталія Писанка

У 2014 році, під час подій Революції Гідності, ентузіасти із різних професій згуртувалися навколо запису музичного альбому "GOT TO BE FREE". Згодом ця музична історія Майдану переросла у рок-мюзикл, який дотепер був презентований кілька разів в закритому форматі "для друзів" на різних концертних майданчиках Києва.

Акторка Марина Богун поділилася, що часто говорить, що її роль полягає в тому, щоб не грати ніякої ролі.

"За час існування мюзиклу, змінювалися сцени, сюжети, долучалися різні режисери. Сьогодні ми працюємо з Віталієм Малаховим. Ми вже доопрацювали кожну роль, і моя героїня залишилася такою ж свободолюбивою, людиною, які вірить у справедливість, хоче змінювати свою країну на краще. Однак сама її історія, звісно, має розвиток і продовження", — сказала Богун.

Дмитро Лінартович розповів, що його герой негативний, і в мюзиклі він грає тітушку.

"Герой, якого я граю, став ще авантюрнішим. Мій персонаж з кримінального середовища, який  є при владі. Роль з часом стає міцнішою, я вкладав в цього героя характер. Цей персонаж уособлює тітішку, тобто антипод Майдану. Він намагається викрутити цю історію собі на користь, його рушійною силою є одержимість", — говорив Лінартович.

Григорій Хостікоєв додав, що приєднався до цієї команди нещодавно.

"Це трапилося минулого року. В постановці Віталія Малахова, наприклад, додається кілька пісень і якщо раніше ми грали мюзикл у формі естрадного виступу, то зараз відбулося чимало змін, щоб адаптувати мюзикл для Театру на Подолі", — зауважив Хостікоєв.

Марина Богун зауважила, що історія Майдану є історією про переосмислення, яку кожен митець по-різному виражає.

"Ми переосмислили цю історію в творчості та музиці. Саме Театр на Подолі, на мою думку, дасть можливість кожному глядачу побачити в цій історії щось своє. Зараз ми активно працюємо над мюзиклом і хочемо донести цю історію, тому що вона нам близька", — повідомила Богун.

За словами Дмитра Лінартовича, в Театрі на Подолі є дуже хороші технологічні засоби виразності, тобто відповідний звук та світло, які дозволять покращити мюзикл у плані візуального ряду. 

Нагадаємо, що У Києві, в Театрі на Подолі 23 лютого відбудеться прем'єра мюзиклу "Got to be free", який увійде до репертуару цього театру. Мюзикл існує з 2014 року і був народжений самою Революцією Гідності.

Прослухати детальніше можете за посиланням