Сарган: ГПУ подасть апеляцію щодо можливості Мангера вийти під заставу

Сарган: ГПУ подасть апеляцію щодо можливості Мангера вийти під заставу

Генеральна прокуратура внесе апеляцію щодо застосування запобіжний заходу для голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який передбачає можливість внесення грошової застави.

Про це повідомила речниця керівника Генпрокуратури Лариса Сарган у Facebook.

"Неприйнятно виставляти заставу як альтернативу триманню під вартою людині, яка підозрюється в організації вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб", — написала Сарган.

За її словами, злочин, який інкримінується Мангеру, вчинений із застосуванням насильства та спричинив загибель людини, відноситься до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

"Генеральною прокуратурою України буде внесено апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду", — додала вона.

Як повідомлялося, 11 лютого генеральна прокуратура оголосила Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За версією слідства, підозрюваний вирішив організувати умисне вбивство "керуючись особистою неприязню до жінки".

Нагадаємо, в ніч з 14 на 15 лютого Шевченківський районний суд міста Києва заарештував голову Херсонського обласної ради Владислава Мангера до 3 березня. Його взято під варту із правом внесення застави у сумі 2497300 гривень.

Ілюстрація прес-служби ГПУ