Як обрати книгу в подарунок: поради видавця

Як обрати книгу в подарунок: поради видавця

Не Днем закоханих єдиним! 14 лютого, у Міжнародний день дарування книг видавчиня Анетта Антоненко в ефірі "ДеньПРО" розповіла,якобирати книги для подарунків.

Ведучі:

Марія Сизон, Анна Данько

Анетта Антоненко зауважила, що, хоча 14 лютого – це в першу чергу День закоханих, книги сьогодні купують аж зовсім не романтичні.

"Ви здивуєтеся, але дуже часто купують нову книжку, яка в мене тільки вийшла, про історію алкоголю – "Дух сп’яніння. Алкоголь". Це нон-фікшн, і як на мене, вона б не мала мати успіху в такий день, – поділилась видавчиня. –Також нова, очікувана книжка Жені Кононенко "Празька химера", дуже гарно упорядкована. Кортасара купують багато, "Усі вогні – вогонь", це відома класика. І як не дивно, дуже багато у мене замовлень "Книжкової обителі" канадського автора Домініка Фортьє".

Видавчиня зазначила, що обирати книжки у подарунок треба з особливим підходом. Бо іноді книжкою можна образити або дуже болячи ранити того, кому ти їх даруватимеш.

"Ви знаєте, я б не дарувала книжки мотиваційні. "Як розбагатіти за 3 місяці", "Як налаштувати бізнес", "Як виправити свої помилки"… Це такі особливі книжки, і вони потребують зовсім іншого підходу. Люди мають самі обирати, чи потрібні вони їм. А от дарувати їх не варто, – пояснила Анетта Антоненко. – Я би більше схилялася до класичних відомих речей. Це завжди приємний подарунок. До сучасних авторів – але дуже обережно, щоб книга не містила у текстах агресії".

І хоча кожна людина особлива і смаки у всіх різні, видавчиня переконана – є книги, з якими просто неможливо не вгадати.

"Є книжки, які можна дарувати безвідносно до людини – тут я більше схиляюся до перекладної класики, бо з нею помилитися майже неможливо", – підсумувала видавчиня.

Нагадаємо, видавництво "Наш формат" сумісно з Київським метрополітеном запустили точки буккросингу на деяких станціях метро.

Фото pixabay.com