Чотирьом особам оголошено підозри за спробу штурму Подільського управління поліції Києва

Чотирьом особам оголошено підозри за спробу штурму Подільського управління поліції Києва

За спробу прорватися в управління поліції Подільського району міста  Києва чотирьом активістам оголошено підозру.

Про це повідомив у Фейсбук голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Їм оголошено підозру за опір працівникам правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків (частина 2 статті 342 Кримінального кодексу України).

"Слідство щодо решти присутніх там радикально налаштованих молодиків ще триває. Усі їхні вчинки отримають оцінку відповідно до букви Закону. Поліція буде діяти так, як того вимагає закон – забезпечувати безпеку громадян", написав Князєв.

Він так також додав, що поліція є аполітичною і завжди залишатиметься на засадах законності та верховенства права.

Нагадаємо, 9 лютого у Києві біля Подільського райвідділку поліції сталися сутички між правоохоронцями та представниками організації "С14", яких на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" було названо учасниками відповідної акції. У результаті сутичок було затримано 40 осіб.  У ніч на 10 лютого поліція винесла постанови про звільнення затриманих учасників руху "С14".

Як повідомлялося, слідчі Державного бюрю розслідувань повідомили про підозру працівнику Подільського управління поліції, який брав участь в затриманні і побитті активістів 9 лютого в Києві на Подолі. У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Коментуючи інцидент, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив передвиборчі штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті у суспільстві.