У Києві відбудеться концерт Big Band "СараБанда"

У Києві відбудеться концерт Big Band "СараБанда"

У Києві 21 лютого в Колонному залі ім.М.В.Лисенка Національної філармонії України відбудеться концерт Big Band "СараБанда". Офіційним інформаційним партнером є Українське радіо. Про це, в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Музична сієста" розповів художній керівник "СараБанда", композитор та піаніст Олександр Саратський.

Ведуча:

Світлана Галась

Олександр Саратський говорив про те, що назву бенду допомогла вигадати його дружина, яка раніше так називала всі його проекти.

"Це класна назва, тому що в ній є зв'язок зі старовинним танцем і з прізвищем. Спочатку, мій джазовий ансамбль називався "Два плюс..." і у витоків цього ансамблю стояв я та мій товариш Олексій Тузов. "СараБандою" ми стали називатися років 8 тому", — сказав Саратський.

Музикант додав, що потім у вечірній школі був ансамбль імені Стеценка і його назвали "СараБанда Junior".

"Коли цей ансамблю перетворився на симфонічний оркестр, його назвали "СараБанда Оркестр". По цій традиції, коли в минулому році ми створили цей Big Band, він має назву "СараБанда" також", — говорив Саратський.

Олександр Саратський розповів, що на майбутньому концерті на сцені буде дві "СараБанди": Big Band і дует "СараБанда", учасниками якого колись були Лана Меркулова та Олексій Тузов.

"У Big Band на перший план виходить постать аранжувальника, тому що 30 чоловік має грати по нотах. На мою думку, залишається лише відсоток імпровізації під час гри Big Band. В їх грі немає чистої імпровізації, але вона все ж присутня", — зазначив Саратський.

За словами Олександра Саратського, його Big Band "СараБанда" є джазовим оркестром, який створений в Київській консерваторії.

"Для мене це експеримент. Дуже добре, що за 2 виступи "СараБанди", в них є великий прогрес і ріст. Хочеться сказати, що для мене українська народна пісня дуже органічно поєднується з джазом. До речі, мої обробки співали навіть актор Богдан Бенюк та відома співачка Ніна Матвієнко", — додав Саратський.

Олександр Саратський поділився, що на концерті у першому відділенні будуть звучати джазові обробки українських народних пісень та його власні твори.

другому відділенні вже будуть звучати джазові стандарти у моїх обробках та аранжуваннях. Також у концерті будуть брати участь мої друзі, чудові музиканти. Це: Анна Завальська, Аніко Долідзе, Лана Меркулова та Олексій Тузов. З цими вокалістами я часто співпрацюю і звертаюся саме до них", — повідомив Саратський.

Нагадаємо, що 21 лютого о 19.00 в Колонному залі ім.М.В.Лисенка Національної філармонії України відбудеться концерт Big Band "СараБанда"

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка заходу