Дітей потрібно не змушувати, а заохочувати читати книжки — директор Національної бібліотеки для дітей Гордієнко

Дітей потрібно не змушувати, а заохочувати читати книжки — директор Національної бібліотеки для дітей Гордієнко

Для того, щоб збільшити кількість дітей, які читають книги, потрібно їх не змушувати, а заохочувати цікавим контентом. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловила генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко.
 
"Те, що примусово, не може бути добре. Воно нікому не подобається, особливо дітям. Якщо дітям нав'язують чиюсь думку, то дитина ніколи не буде ні читати, ні брати книжку, а тим більше ходити до бібліотеки. Тому в нас зовсім інші принципи роботи. Це інформування про те, що може бути цікаво. Цікаво для розвитку, для виховання, цікаво для дозвілля і спілкування. Читаюча дитина — це читаюча родина. Тому ми починаємо працювати не тільки з дітками, а й з мамами, які чекають на поповнення в родині. Зараз саме таких дітей в Національній бібліотеці України для дітей дуже багато", — зазначила Алла Гордієнко. 
 
Нагадаємо, з 2012 року у всьому світі відзначається міжнародний день дарування книг. Автором ідеї є маленький син засновниці відомого сайту дитячої книги Delightful Children’s Books у США Еммі Бродмур. 
 
Мета Міжнародного – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання. 
 
Слухати повну версію.