Україна вийшла ще з однієї угоди СНД — Кабмін

Україна вийшла ще з однієї угоди СНД — Кабмін

Кабінет міністрів припинив для України дію угоди про створення консультативної економічної робочої комісії при керівних органах СНД.

Про це повідомляє урядовий портал.

"Уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку та припинив для України дію угоди, якою у 1992 році створювалася Консультативна економічна робоча комісія при Раді глав держав і Раді глав урядів СНД", — йдеться у повідомленні.

За результатами спільного аналізу Мінекономрозвитку та МЗС відповідна угода втратила своє практичне значення у 1992 році у зв'язку зі створенням Координаційно-консультативного комітету СНД, який припинив свою діяльність у грудні 2000 року.

Нагадаємо, Мінекономрозвитку та МЗС спільно проводять аналіз 236 договорів, укладених в рамках СНД. За останні декілька місяців Кабінет міністрів денонсував близько 6 неактуальних та застарілих договорів.

Це, зокрема,  угода про міждержавний обмін економічною інформацією, угода про обмін інформацією в галузі зовнішньоекономічної діяльності, угода про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності, угода про загальні умови поставок товарів між організаціями держав-учасниць СНД тощо.

Нагадаємо, у травні 2018 року президент Порошенко підписав указ про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів Співдружності Незалежних Держав.