Стеценко: створення системи кадрового менеджменту для сержантів мало би позитивно позначитися на ЗСУ

Стеценко: створення системи кадрового менеджменту для сержантів мало би позитивно позначитися на ЗСУ

Створення системи кадрового менеджменту для сержантів мало би позитивно відбитися на рівні боєздатності Збройних сил України, переконаний полковник запасу, експерт Українського інституту з прав людини Святослав Стеценко. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Законопроект про зміну назв військових звань в Україні — це позитив. Оскільки ми говоримо про стандарти НАТО, то відмова під радянської та пострадянської системи військових звань є корисною, щоб точно порвати з тими негативними традиціями", — зазначив Святослав Стеценко.

Святослав Стеценко зауважив, що створення системи кадрового менеджменту для сержантів мало би позитивно позначитися на рівні боєздатності ЗСУ.

"Безумовно, створення системи кадрового менеджменту для сержантів, яка стимулювала б людей, військовослужбовців удосконалюватися, подовжувати контракти й ефективно служити — це теж добре. Це в цілому мало би позитивно відбитися і на мотивації людей, на рівні боєздатності Збройних сил України. Кращі люди, кращі можливості, кращі результати. На жаль, хоч це є дійсно потрібним та корисним, але це не те, що дає і може дати вирішальний результат.  Насамперед, потрібно розглядати військовослужбовця як особистість і як відповідального громадянина і ставитися до них з повагою  та дотримуватися їхніх прав", — сказав він.  

Нині на розгляді Верховної Ради перебуває законопроект №6372 щодо військових звань військовослужбовців. Документ передбачає зміну назв військових звань в Україні у відповідність із стандартами НАТО. Як стверджують у громадській організації "Юридична сотня",  звання військовослужбовців сержантського та старшинського складу в Україні не відповідають стандартам НАТО, це питання постає під час проведення спільних військових навчань України та країн-членів НАТО.

Прослухати повну версію.

На фото: Святослав Стеценко. Джерело фото: Facebook