Україна надіслала ноту Італії через відкриття так званого "представництва ДНР" у Вероні

Україна надіслала ноту Італії через відкриття так званого "представництва ДНР" у Вероні

Посольство та Міністерство закордонних справ України надіслало відповідну вербальну ноту до МЗС Італії за відкриття 9 лютого так званого "представництва ДНР у Вероні".

Про це йдеться в офіційному коментарі посольства України в Італії через антиукраїнську провокацію у місті Верона.

"Посольство України рішуче засуджує будь-які спроби просування та підтримки в Італії терористичних угрупувань - фейкових "республік" на території українського Донбасу, що є неприйнятним не лише для країни-члена ЄС, але й для будь-якого суспільства, яке поділяє демократичні цінності та базові правила сучасного світового порядку", — йдеться у повідомленні.

Україна також надіслала запити до префектури та квестури Верони, в яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій спрямованих на підрив загальноєвропейської позиції на підтримку територіальної цілісності Української держави, з’ясовується юридичний статус цього "представництва".

За інформацією МЗС, чергова антиукраїнська акція місцевих проросійських політиків Верони, за "сценарієм, розписаним кремлівськими ляльководами", вже викликала обурення не лише української громади Італії, але й багатьох італійських друзів України, які висловлюють підтримку нашій державі.

У МЗС також додали, що участь у цій акції одіозного місцевого діяча Дзоккателлі – "керівника" цього фейкового "представництва" не було несподіванкою для тих, хто знайомий з його життєвим шляхом: протягом тривалого часу він був керівником "Регіонального комітету за незалежність Венето", а з початком російської агресії проти України перекваліфікувався у палкого "промоутера" контактів з тимчасово окупованим Донбасом.