У Києві відкриється виставка художника Антона Логова "Складний червоний"

У Києві відкриється виставка художника Антона Логова "Складний червоний"

У Києві 13 лютого відкриється виставка художника Антона Логова "Складний червоний". У чому таїна червоного кольору? Якої глибини він сягає, зупиняючи на собі випадковий погляд? Про це в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" розповів автор проекту "Складний червоний", художник Антон Логов.

Ведучий:

Денис Денисенко

Художник поділився, як саме в нього народилася ідея цієї виставки.

"Все почалося в 2012 році, коли куратор цього проекту Павло Гудімов запросив мене допомогти загрунтувати полотна відомого художника Сергія Якутовича. В нього були проблемі зі здоров'єм і потрібна була допомога, щоб почати проект, але йому так і не вдалося це зробити", — сказав Логов.

Антон Логов додав, що тоді у Якутовича розпочалися сімейні втрати, які підірвали здоров'я художника, і в 2017 році він помер.

"Це знакова постать в нашому проекті. Саме Якутович і дав йому поштовх. Коли ми бачилися з ним востаннє, він сказав, щоб я щось зробив з тими полотнами, які загрунтував. У 2018 році вони вже приїхали до мене в майстерню", — розповів Логов.

За словами Антона Логова, тоді в нього одразу виник образ червоного кольору і він перейшов до виконання цих робіт.

"Мистецтво для мене, це глибинні відчуття, які пов'язую з історією мистецтв. Я опирався на художників, які працювали з червоним кольором. Це Рембрандт, Тіциан, навіть Леонардо да Вінчі. В цьому проекті я перезавантажив своє бачення та працю з червоним кольором", — зазначив Логов.

Художник розповів, що для нього означає червоний колір.

"Для мене він означає війну, яка є сьогодні, нестабільність, відчуття агресії людьми кожного дня, але паралельно з цим це ще і колір кохання, колір, який яскраво знайшов своє відображення в українській культурі. Хоча на полотнах немає як такого зображення, але можна відчути певний глибинний імпульс", — говорив Логов.

Антон Логов зауважив, що на виставці представлені роботи будуть досить великими і він покаже близько 20 робіт.

"Не всі художники працюють з червоним кольором, адже він складний. Я займаюся новою абстракцією, тобто веду пошуки ще далі. Також мені здається, що художник не має відповідати на питання своїми роботами, він має їх ставити. Він має задавати певний поштовх та імпульс, а глядач вже буде сприймати полотно по-своєму", — додав Логов.

Художник поділився, що мистецтво повертає людину до внутрішнього себе, до свого початку.

"Моя виставка "Складний червоний" актуалізується на проблемах людини сьогодні. Вона про наш час. Це певний окрас нашого часу, на мій погляд", — зазначив Логов. 

Нагадаємо, що у Києві 13 лютого о 19.00 в арт-центрі Ya Gallery відкриється виставка художника Антона Логова "Складний червоний". Виставка триватиме до 11 березня. Вхід вільний.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка заходу