Яскраві кольори та свідоме використання: засновниця Ukrainian Fashion Week розповіла про тенденції моди

Яскраві кольори та свідоме використання: засновниця Ukrainian Fashion Week розповіла про тенденції моди

Український тиждень моди – Ukrainian Fashion Week – упродовж п’яти перших днів лютого проходив у Києві. Його засновниця та голова оргкомітету Ірина Данилевська в ефірі "ДеньПРО" розповіла, чому в Ukrainian Fashion Week не беруть участі закордонні дизайнери та куди прямуватиме мода у наступному сезоні.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

Ірина Данилевська розповіла, що на Ukrainian Fashion Week здебільшого професіонали, які працюють у галузі моди або журналістики і пишуть про моду, а вся інша країна спостерігає за Ukrianian Fashion Week у прямих трансляціях та публікаціях у соцмережах.

"Відкривала цей сезон Ukrainian Fashion Week Лілія Пустовіт, і це давня традиція. Я дуже щаслива, що мені вдається зберігати цю традицію, і що Лілія Пустовіт, дизайнер цього бренду, також мене підтримує, – поділилась організаторка. – А взагалі дуже насичений тиждень, у нас відбулося біля 70 подій".

При цьому Ukrianian Fashion Week залишається платформою саме для українських дизайнерів.

"Ми вважаємо, що у нас так багато українських дизайнерів, що у нас навіть немає можливості надавати подіум Ukrainian Fashion Week багатьом зарубіжним дизайнерам. Ми зосереджені на тому, що робиться в Україні, – пояснила організаторка. – І його міжнародний статус, статус Ukrainian Fashion Week в першу чергу підкреслений тим, що більше 20 зарубіжних журналістів працювали на Ukrainian Fashion Week і висвітлювали його".

Ірина Данилевська переконана, що дизайнери певною мірою здатні передбачати майбутнє. І колекція цього сезону обіцяє, що економічної кризи не буде.

"Дизайнери все-таки з оптимізмом дивляться на наступний сезон. Зараз були презентовані колекції "Осінь-зима 2019-2020". Є червоний, є синій, є коричневий, є вкраплення дуже яскравого жовтого. Є багато клітинки, вона є в сірих тонах, коричневих та синіх. Багато яскравих кольорів, багато нашарувань, багато довгих суконь. Є такий сигнал, що якщо мода така – розкішна і красива, то значить, не очікують дизайнери економічної кризи", – пояснила Ірина Данилевська.

При цьому вона переконана, що найважливіша тенденція для майбутнього моди в світі – уважне і поважне ставлення до того, що ми купуємо, як ми купуємо, як ми вибираємо собі одяг. Зокрема, на Ukrainian Fashion Week упродовж усіх п’яти днів проходив інтерактивний проект "Be Sustainable!"

"Він саме про те, як бути свідомим, як не засмічувати планету. Кожен день на воркшоп збиралися десятки людей, які хочуть знати, як переробити старі джинси, як переробити старе взуття і надати йому нове життя, – поділилась Ірина Данилевська. – Мені дуже приємно, що до нас приєдналися і Соломія Вітвіцька, і Ігор Кондратюк, і Джамала, і Ivan Navi, і Василіса Фролова… Дуже багато зірок приєдналися, які розповідають про те, як дати друге життя своїм речам, і говорять, що  в цьому немає нічого поганого. Це не тому що ми бідні, а тому, що ми свідомі".

Нагадаємо, в столиці вже працює чотири громадські станції сортування сміття, куди люди, що сортують сміття вдома, можуть приносити його, щоб його передали на подальшу переробку.

Фото Ukrainian Fashion Week