НАЗК назвало топ-порушників антикорупційних законів за січень

НАЗК назвало топ-порушників антикорупційних законів за січень

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюнило рейтинг топ-порушників антикорупційного законодавства січня, який очолив посоль України в Іран Сергій Бурдиляк.

Про це повідомляє прес-сужба НАЗК.

На першому місці рейтингу – два обґрунтованих висновки щодо декларування завідомо недостовірних відомостей Надзвичайним і Повноважним Послом посольства України в Ісламській Республіці Іран Сергієм Бурдиляком. За результатами перевірки декларацій дипломата за 2015 та 2016 роки встановлено недостовірні відомості на суму понад мільйон гривень.

Друге місце рейтингу займає обґрунтований висновок за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої депутатом Чернівецької міськради Ромео Скрипою — уповноважені особи агентства встановили декларування депутатом недостовірних відомостей на суму понад 670 тисяч гривень.

На третьому та четвертому місцях два адмінпротоколи за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, а на п’ятому місці адмінпротокол за подання недостовірних відомостей.

Про висновки декларування завідомо недостовірних відомостей повідомлено представників Національного антикорупційного бюро та Національної поліції.

У НАЗК нагадують, що затвердження обгрунтованого висновку, направлення його до правоохоронних органів та складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування або провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку відповідно.

Як повідомлялося, порушення норм антикорупційного законодавства передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність.

Ілюстрація: nazk.gov.ua