Зміни в Конституцію: Рада закріпила курс України на НАТО і ЄС

Зміни в Конституцію: Рада закріпила курс України на НАТО і ЄС

Верховна Рада Україна закріпила в Основному законі України курс країни на Європейський союз та НАТО.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Верховної Ради у Твіттер.

"7 лютого Рада 334 голосами прийняла законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та в НАТО", — йдеться у повідомленні.

Як заявив після голосування голова Верховної Ради Андрій Парубій, "це початок нашої справжньої євроатлантичної інтеграції. Це віховий день для історії України! Україна буде членом ЄС і НАТО".

У свою чергу президент Петро Порошенко, який перебував у Верховній Раді під час голосування, заявив, що завдання членства в ЄС та НАТО є абсолютно реальні для України.

"Впевнений, що завдання членства в ЄС та НАТО є абсолютно реальні. Як ми досягли великих цілей, в які ніхто не вірив, так само ми забезпечимо членство України в НАТО і ЄС. Ми йдемо своїм шляхом", — сказав Порошенко. 

Читайте також — Пристайко: Україна може стати наступним членом НАТО після Македонії  ttps://twit

ter.coНагадаємо, 22 листопада 2018 року Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. За прийняття цього документапроголосували311 парламентарів.

Конституційний суд України підтримав президентський законопроект про внесення змін до Основного закону в частині закріплення стратегічного курсу України на членство в ЄС і НАТО. КСУ вирішив, що документ відповідає чинній Конституції.

Фото: УНІАН