Інвестиційний банкір: закон про валютне регулювання — це суттєвий стрибок вперед

Інвестиційний банкір: закон про валютне регулювання — це суттєвий стрибок вперед

Закон про валютне регулювання — це суттєва лібералізація і стрибок вперед, переконаний інвестиційний банкір Сергій Фурса. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Закон про валютне регулювання — це суттєва лібералізація валютного ринку і це дуже добре. Це суттєвий стрибок вперед. Проте у нас все ще залишаються певні відгорожі від світового ринку капіталу. До цього ми жили за валютним декретом 1993 року", — зазначив Сергій Фурса.

Він зазначив, що це збільшує привабливість України для іноземних інвесторів.

"Це збільшує привабливість України для іноземних інвесторів, бо це спрощує процес як виходу, так і заходу іноземців на український ринок", — сказав Фурса.

Читайте також — Данилишин: після валютної лібералізації ми очікуємо збільшення інвестицій у 5-10 разів

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року банкам і фінустановам дозволено проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої — банкомати та термінали.

Як повідомляє прес-служба НБУ, дозволяється оnline-купівля іноземної валюти фізичними особами (в межах ліміту купівлі готівкової валюти – до 150 тис. грн/день в еквіваленті). Валютне регулювання передбачає скасування понад 20 обмежень на валютному ринку, які будуть введені з 7 лютого 2019 року.

Прослухати повну версію. 

Фото — pexels.com