Мадуро відкинув ультиматум щодо оголошення нових виборів у Венесуелі

Мадуро відкинув ультиматум щодо оголошення нових виборів у Венесуелі

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, який продовжує другий термін перебування на посаді всупереч міжнародній критиці, відмовився від пропозиції низки європейських країн провести нові президентські вибори.

Про це повідомляє AFP з посиланням на іспанське видання Lasexta.

За інформацією іспанського видання, 3 лютого він відхилив ультиматум європейських країн про призначення позачергових виборів після того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе законним лідером латиноамериканської країни.

"Чому Європейський Союз повинен вказувати країні, що вже мала вибори, про те, що вона повинна повторити свої президентські вибори, тому що їх не виграли їхні союзники.
Вони намагаються ставити нам ультиматум, аби примусити нас до надзвичайної ситуації конфронтації", — сказав Мадуро.

Водночас Мадуро закликав Гуайдо до переговорів, тоді як лідер опозиції не погоджується на переговори.

Тим не менш, Мадуро підтримав плани зустрічі представників країн Латинської Америки та ЄС на зустрічі "Контактної групи" в Монтевідео (Уругвай) 7 лютого, оскільки це може призвести до "діалогу між венесуельцями для вирішення питань у країні".

За даними видання, сім європейських держав, включаючи Великобританію, Францію, Німеччину та Іспанію, давали Мадуро час до 3 лютого, щоб назвати дату нових президентських виборів.

"Якщо Мадуро не зобов'яжеться організувати президентські вибори, ми будемо вважати, що пан Гуайдо легітимний організовувати їх на своєму місці", — заявила міністр з європейських справ при МЗС Франції Наталі Луазо у неділю.

Нагадаємо, президент Венесуели Ніколас Мадуро почав другий термін перебування всупереч міжнародній критиці. 10 січня відбулася його інавгурація, він збирається очолювати Боліварську Республіку Венесуела наступні шість років — до 2025 року.

Національна асамблея (парламент Венесуели), яка оголосила раніше нелегітимність другого терміну на посаді президента Ніколаса Мадуро, прийняла заяву, що визнає його узурпатором, тисячі венесуельців вийшли на вулиці, щоб змусити президента Ніколаса Мадуро піти з посади президента країни.

Ніколас Мадуро, фото Reuters