Омелян: збитки від блокади азовських портів сягають 10 млрд грн

Омелян: збитки від блокади азовських портів сягають 10 млрд грн

Збитки від блокади Росією українських портів на Азовському морі сягають 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Це – величезна сума, цифра наближається до позначки 10 млрд гривень, якщо брати сукупно і державні підприємства, і «Адміністрацію морських портів України» і вплив на регіон. Ми завжди до цього серйозно ставилися, починаючи з будівництва Керченського мосту. Попереджали, що це буде політичний інструмент Путіна закрити Керченську протоку та відповідно акваторію Азовського моря, — зазначив Володимир Омелян.

Зазначимо, ситуація в Азовському морі постійно загострюється. Росія продовжує посилювати свою присутність на Азовському морі, розташувала природоохоронні підрозділи ФСБ, які продовжують незаконно перевіряти усі кораблі у цій акваторії.

 

25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.

На фото: Володимир Омелян, джерело: Укрінформ