Прес-центр ООС: бойовики розмістили вздовж лінії розмежування танки, гаубиці та ЗРК

Прес-центр ООС: бойовики розмістили вздовж лінії розмежування танки, гаубиці та ЗРК

Бойовики, яких підтримує Росія розгорнули на Донбасі більше сотні одиниць важкого озброєння.

Про це повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати лінії відведення важкого озброєння, визначені Мінськими угодами.

За даними СММ ОБСЄ, 29 січня БПЛА місії зафіксував поблизу Донецька три міномети та сім самохідних гаубиць "Гвоздика". Крім того, 30 січня, БПЛА місії в непідконтрольному владі України районі поблизу селища Хорошеве зафіксував танк Т-64.

Також за межами виділених місць зберігання озброєння на окупованих територіях Луганщини було виявлено 58 танків поблизу Тернового та дев'ять мінометів, чотири зенітні ракетні комплекси, десять самохідних гаубиць, три танки Т-64 та шість буксируваних гаубиць неподалік Міусінська. Поблизу селища Зелений Гай міжнародні спостерігачі виявили вісімнадцять буксируваних гаубиць, зокрема "Гіацинт-Б" та "Мста-Б".

Як повідомлялося, днями з боку тимчасово окупованих територій Донбасу бойовики, яких підтримує Росія, здійснили обстріл села Катеринівка з мінометів, внаслідок чого пошкоджено житловий будинок.