У США від лютих морозів померло понад 20 людей

У США від лютих морозів померло понад 20 людей

Десятки мільйонів жителів східного узбережжя та північних регіонів США потерпають від аномальних холодів — 31 січня температура повітря утримувалася на рівні -49 градусів за Цельсієм, принаймні відомо про 21 смерть від переохолодження.

Про це повідомляє Reuters.

"Серед тих, хто вважається загиблим від холоду, був студент університету Айови Жерар Белз. Вісімнадцятирічного юнака було знайдено мертвим лише за декілька хвилин ходьби від гуртожитку", — йдеться у повідомленні.

За словами коронера округа Лорейн штату Огайо Стівена Еванса, особливо ризикують замерзнути бездомні та переміщені особи.

"Вижити просто неможливо, якщо ви не знаходитесь поблизу джерела тепла", — каже Еванс.

Як повідомив лікар Статіс Пулакідас з Чикаго, упродовж тижня в лікарні міста було доправлено понад 25 постраждалих від обмороження, у яких був ризик ампутування кінцівок.

Такого холодного повітря у США не було 20 років, повідомляє Національна служба погоди країни.

Будинки та підприємства використали рекордні обсяги природного газу для боротьби з холодом. Американські авіакомпанії скасувати більше 2000 рейсів.

Нагадаємо, на східне узбережжя США та північні регіони країни обрушилися аномально низькі температури, подекуди температура повітря сягнула вражаючих -54 градусів за Цельсієм — у деяких містах холодніше, ніж у частині Антарктиди.

Найбільше постраждали від морозів північні штати країни: Північна Дакота, Вісконсин, Айова, Міннесота, Мичиган та Іллінойс.

Замерзший Чикаго, фото David Funk/WEATHER METEO WORLD