Черкаси: у чотирьох школах зафіксували кір

Черкаси: у чотирьох школах зафіксували кір

У чотирьох школах міста Черкаси зафіксували випадки захворювання на кір.

Про це Суспільному повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

За його словами, навчання в закладах нині продовжується в штатному режимі, учні, у яких виявлено кір, перебувають на карантині.

"Три учні у "Софії" — це приватна школа. Один учень третьокласник — у 17 школі, у 7 і 11 школі також зафіксовані випадки захворювання на кір. Ці діти перебувають на лікуванні, вони карантині та ізольовані від інших. У класах, де вони навчалися, здійснюються відповідні заходи для того, щоб діти з цих класів більше не хворіли", — додав Воронов.

Нагадаємо, з початку 2019 року в Україні спостерігається ріст кількості хворих на кір, зокрема, з початку року померло 5 осіб. Водночас в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що Міністерство охорони здоров'я не оголошуватиме епідемії кору в Україні та закликала громадян робити щеплення від кору.

Читайте також — Високий рівень захворюваності на кір спричинений недовірою до вакцин — Лапій

Кір — небезпечне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Вірус кору поширюється під час кашлю та чхання. Вірус лишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Симптомами кору є значне підвищення температури, висип, можуть виникати нежить, кашель, почервоніння очей. Серед ускладнень кору — отит, бронхіт, пневмонія, діарея, енцефаліт. Ця хвороба може призвести навіть до смерті.