Джердж: стандарти НАТО потрібні для забезпечення живучості на полі бою і покращення управління

Джердж: стандарти НАТО потрібні для забезпечення живучості на полі бою і покращення управління

Якщо ми хочемо бути ефективними та успішними, ми повинні змінювати армію сьогодні, переконаний голова Координаційної ради Всеукраїнської громадської організації "Громадська ліга "Україна – НАТО" Сергій Джердж. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"Нам потрібні основні стандарти НАТО, за якими була б взаємосумісність української армії, українського сектору безпеки з країнами-членами НАТО, з європейськими країнами. Всі міжнародні інституції, які опікуються безпекою та мають миротворчі місії, якщо вони мають безпекові місії у світі, то вони використовують стандарти НАТО. Це ті стандарти, які стосуються безпеки, військових, їхнього забезпечення", — зазначив Сергій Джердж.

Він пояснив, для чого потрібні ці стандарти.

"Ці речі нам потрібні, насамперед, ті, які посилюють нашого солдата, його життя, умови перебування. Також нам потрібні стандарти, які забезпечують живучість на полі бою: це все, що пов’язано з військовою медициною, з логістикою, з забезпеченням військ. Крім того, дуже важливими є стандарти управління", — прокоментував Джердж.

Він наголосив, що якщо ми хочемо бути ефективними та успішними, ми повинні змінювати армію саме сьогодні.

"Якщо ми хочемо бути ефективними та успішними, ми повинні змінювати армію саме сьогодні під ті бойові завдання, які стоять перед нами, під ті виклики, які є. Тому власне і існує ця річна програма співробітництва України з НАТО, яка фактично започаткована з 2008 року після Бухарестського саміту, коли ми очікували на план дій щодо НАТО", — сказав він.

На цю тему: Запровадження військових стандартів НАТО буде імпульсом до наближення вступу України до альянсу —Тетерук

Нагадаємо, 18 грудня Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект про запровадження військових стандартів НАТО.

Шляхом запровадження стандартів Північноатлантичного альянсу передбачається забезпечення взаємосумісності Збройних сил України зі збройними силами держав-членів НАТО.

Прослухати повну версію.