В Україні зарплати потроху виходять з тіні, проте темпи замалі — Черенько

В Україні зарплати потроху виходять з тіні, проте темпи замалі — Черенько

В Україні зарплати потроху виходять з тіні, проте темпи цього висвітлення замалі, переконана завідуюча відділом дослідження рівня життя Інституту демографії і соціальних досліджень ім. Птухи НАН України Людмила Черенько. Про це вона повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"Те, що зарплати потроху виходять з тіні, це так. Оскільки є певні дії, певні зміни, які стимулюють висвітлення, коли не так вигідно стає мати тіньовий обіг. Я думаю, що об’єктивно висвітлення відбувається", — зазначила Людмила Черенько.

Вона зауважила, що оскільки темпи цього "висвітлення" замалі, то про детінізацію економіки в найближчі 5 років не можна говорити.

"Інша справа, що темпи цього висвітлення настільки замалі, що якщо такими темпами ми будемо йти далі, то про детінізацію економіки в найближчі 5 років годі мріяти. Треба прискорювати цей процес. Поки що він дуже повільний", — сказала Черенько.

На цю тему : В Україні зростає рівень "білих" зарплат — експерт

Нагадаємо, 24 січня Державна фіскальна служба повідомила, що за рахунок контрольних заходів з детінізації, які були впроваджені у вересні минулого року, сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн. За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, завдяки цим діям з вересня по грудень минулого року роботодавцями було легалізовано працю 1,9 млн найманих осіб. 

Прослухати повну версію. 

 

Людмила Черенько, архівне фото