Якихось серйозних переламів в підтримці України очікувати поки не варто — Саакян

Якихось серйозних переламів в підтримці України очікувати поки не варто — Саакян

Якихось серйозних переламів в підтримці України очікувати поки не варто, переконаний політолог, лідер Єдиного координаційного центру "Донбас" Олег Саакян. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував візит очільників МЗС Данії та Чехії до Маріуполя.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Цей візит є важливим з точки зору демонстрації політичної підтримки України і забезпечення наших позицій на західних рубежах. Це може проявитися в гуманітарній діяльності, яку надає Україні як Данія, так і Чехія, а також багато інших європейських країн. З іншого боку, очікувати якихось серйозних переламів в підтримці України, тим паче у військовій сфері, мені здається, поки що не варто", — зазначив Олег Олег Саакян.

Політолог зауважив, що заяви про цілеспрямовану підтримку України продиктовано контекстом протистояння в Азовському морі.

"Скоріше за все, ці заяви продиктовано контекстом протистояння в Азовському морі  і російських дій в акваторії Чорного моря з захопленням українських кораблів. Безперечно, сьогодні ситуація довкола Маріуполя є доволі напруженою. Існують серйозні ризики блокування Російською Федерацією Азовського моря і більш жорстких дій по дестабілізації економічного регіону навкруги Азова", — сказав Саакян.

Нагадаємо, 29 січня голови МЗС України, Чехії і Данії прибули до Маріуполя, щоб оцінити наслідки агресії Російської Федерації для населення у цьому регіоні. Після візиту міністри закордонних справ Чеської Республіки і Королівства Данія Томаш Петршічек та Андрес Самуельсен закликали Європейський Союз розглянути цілеспрямовані заходи проти Російської Федерації, якщо Росія відмовиться звільнити українських моряків.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина". 

У січні російський суд продовжив арешт українських моряків до 26 квітня. 

Прослухати повну версію.

На фото — політолог Олег Саакян , Джерело — facebook.com/olegarm.ua