Риторика УПЦ МП свідчить, що ця церква йде в бік ізоляції — Коваленко

Риторика УПЦ МП свідчить, що ця церква йде в бік ізоляції — Коваленко

Риторика УПЦ МП свідчить, що ця церква рухається в бік ізоляції і фундаменталізму. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив священик, ректор відкритого православного університету, речник УПЦ МП у 2008-2012 роках. Георгій Коваленко.
 
"На жаль, та риторика, яка пропонується з боку Московського патріархату, вона свідчить, що він йде в бік ізоляції, фундаменталістського бачення світу і фортеці, яка перебуває в осаді і ділить світ виключно на своїх-чужих, та тримає своїх на кшталт таких войовничих тоталітарних культів", — вважає  Коваленко.
 
За його словами, заборона священникам УПЦ МП спілкуватися з представниками інших православних церков заважатиме між-церковному діалогу.
 
"Це не заборона нам, а заборона тим священникам, які залишаються в Московському патріархаті, з нами спілкуватися. Ми ще влітку, розуміючи, що буде дві юрисдикції, заявили, що замість однієї юрисдикції пропонуємо мирне спів існування, співпрацю і служіння. Саме це спів служіння могло бути місточком для мирного діалогу і взаємного визнання між священниками, які і так прекрасно розуміють, що сьогодні немає вже, скажімо так, благодатних і безблагодатних. Сьогодні всіх православних українців визнає Вселенський патріархат, але, на жаль, Московський патріархат знову проти", — зазначив Григорій Коваленко.
 
Зазначимо, сьогодні УПЦ МП заборонила свщеннослужіння Григорію Коваленку. Про це сам Коваленко написав у фейсбуці. Священнослужитель повідомив, що до нього зателефонували з Київської митрополії Московського Патріархату в Україні та заявили, що указом митрополита Онуфрія йому заборонили у священнослужінні. О. Георгію також запропонували під’їхати до митрополії та самоу отримати указ. Відправляти документ поштою не захотіли.
 
Слухати повну версію.