Джаз-фестиваль "Єдність" цього року розширить географію учасників — Сергій Грабар

Джаз-фестиваль "Єдність" цього року розширить географію учасників — Сергій Грабар

Цього року джаз-фестиваль "Єдність" розширить географію учасників. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" розповів директор фестивалю Сергій Грабар. 
 
"В нас за весь час виступило 885 музикантів і були представники 30 країн. В цьому році, мабуть, ми розширимо трошки географію", — повідомив він.
 
За його словами, черговий, вже XVIII, фестиваль відбудеться у березні цього року.
 
"Фестиваль буде 15-16 березня. Театр оперети, о 17:00 початок. Першим буде виступати і відкривати фестиваль біг-бенд Національної музичної академії України під керівництвом Олександра Сарацького. Називається він "СараБанда". Потім буде "Art Prestige" — джазова група із Івано-Франківська. Азербайджанці — Тібар Асадлі і Орхан Анабілі. Це клавішник і перкусіоніст, вони будуть представляти Азербайджан на фестивалі. Ще є дует Вікторії Коржинок і Олега Макбета, а закривати перший день буде "Київ Арт Ансамбль", — розповів Сергій Грабар.
 
Він зазначив, що другий день також відкриє виступ біг-бенду. 
 
"Це "Big Yellow Band", але у них буде специфічна програма. Сьогодні у них перша навчальна репетиція разом з видатним музикантом Володимиром Тарасовим, вони будуть грати його програму "Гобелени". Після нього буде виступати з програмою "Караван" Інесса Іваницька і "JAZZ City". Також буде угорсько-німецький колектив, який буде виступати завдяки посольству Угорщини з музикою Бели Бартока в джазовій обробці, а закривати фестиваль буде "Z-Band", — зазначив Сергій Грабар. 
 
 
Зазначимо,що мiжнародний джазовий фестиваль "Єднiсть" заснований в 2002 році при підтримці Київської мiської ради та головного управлiння культури, мистецств та охорони культурної спадщини Києва.
 
Слухати повну версію.