В Австралії завершився перший в сезоні турнір Великого Шолому

В Австралії завершився перший в сезоні турнір Великого Шолому

В Австралії закінчився перший в сезоні турнір Гранд Слем. Підсумки Відкритого чемпіонату Австралії  в ефірі "РанокПРО" підвели спортивний коментатор Вадим Корженко та оглядач інформаційного агентства УНІАН Кирило Стадніченко.

Ведучий:

Вадим Корженко

 

Серб Новак Джокович став переможцем Відкритого чемпіонату Австралії. У фінальному поєдинку він доволі легко обіграв іспанця Рафаеля Надаля. Результат матчу: 6–3, 6–2 і 6–3.Цей успіх 31-річного Джоковича став рекордним, 7-им на Australia Open. Крім того, перша ракетка світу виграв поспіль три турніри Гранд Слем.Таким чином, сербський спортсмен із 15-ма трофеями за загальною кількістю звитяг вийшов на 3-є місце в історії, обійшовши американця Піта Сампраса. Лідирує за загальною кількістю перемог швейцарець Роджер Федерер, у якого 20 трофеїв. Друге місце у Рафаеля Надаля, котрий 17 разів перемагав на турнірах Гранд Слем.

Кирило Стадніченко вважає, що в майбутньому Джокович цілком може обійти за кількістю перемог і нинішніх лідерів:

– Рафаель Надаль – вже людина вчорашнього дня. І Федерер, і Надаль вже відійшли трошки на іншу ступінь. Вчорашня гра показала, що наразі Джокович має дуже багато і фізичних, і психологічних, і технічних можливостей, щоб перевершити усіх, хто грає у Гранд Слемі.

Серед жінок Відкритий чемпіонат Австралії виграла Наомі Осака. Японка у фіналі здолала чешку Петру Квітову 7–6, 5–7, 6–4.

Щодо наших жінок, то Еліна Світоліна припинила боротьбу у чвертьфіналі. Вона поступилася Наомі Осаці – майбутній переможниці турніру. Для Еліни Світоліної зараз ціль №1 – виграти турнір з серії Гранд Слем. Нагадаємо, минулого сезону вона стала переможницею підсумкового Чемпіонату WTA 2018 року у Сингапурі.

Кирило Стадніченко пояснив, що Наомі Осака наразі є спортсменкою більш високого рівня, порівняно зі Світоліною.

– Наомі Осака – спортсменка дуже високого рівня. Це була суперниця іншого рівня, скажімо так, порівняно зі Світоліною. Еліна Світоліна вже після своєї поразки казала, що вона ще не досягла цього рівня.

Українець Сергій Стаховський не зміг пройти кваліфікацію, а Олександр Долгополов, який свого часу був першою ракеткою України, відновлюється після травми.

Кирило Стадніченко переконаний, що найближчим часом нам не варто чекати від чоловіків-тенісистів великих перемог:

– На жаль, від них ми усього дочекалися вже в Мельбурні, і в наступних Гранд Слемах максимум – це перше-друге коло, тому що у нас сьогодні немає чоловіків, як можуть достойно виступити. Вони є, але вони зараз ще в юніорському віці. Є кілька прізвищ, є кілька хлопців, але вони ще навіть не доросли до кваліфікацій.

Нагадаємо, Еліна Світоліна втримала 7 позицію в рейтингу WTA. Її суперниця у чвертьфіналі і переможниця турніру Наомі Осака піднялася на перше місце рейтингу. Другою йде чешка Петра Квітова, замикає трійку екс-перша ракетка світу Симона Халеп.

Фото: www.tennisworldusa.org