Трамп не виключає нового "шатдауну" в США — ЗМІ

Трамп не виключає нового "шатдауну" в США — ЗМІ

Президент США Дональд Трамп не виключає нового припинення роботи уряду (шатдауну), якщо законодавці не приймуть закон щодо виділення коштів для будівництва стіни на кордоні між США і Мексикою.

Про це він сказав і інтерв'ю The Wall Street Journal.

Президент в інтерв'ю каже, що не вірить у прийняття у Конгресі закону про фінансування прикордонних стін, який би його влаштовував, і пообіцяв, що все одно побудує стіну, використовуючи надзвичайні повноваження у разі потреби. Він також оцінив шанси новоствореної групи з 17 законодавців укласти таку угоду 50 на 50.

Нагадаємо, Трамп підписав закон про бюджет, прийнятий 25 січня Конгресом. Закон про фінансування уряду до 15 лютого не включає коштів на будівництво стіни на кордоні між США і Мексикою. Тепер необхідні дії мають зробити Сенат і Палата представників. Президент США повідомив, що буде сформовано двопартійний комітет для оцінки ситуації на кордоні.

Як повідомлялося, з 22 грудня в США тривав так званий "шатдаун" — часткове припинення роботи урядових організацій. Уряд було позбавлено фінансування через те, що Сенат відмовлявся схвалити новий бюджет, який передбачав виділення коштів на загороджувальний бар'єр вздовж кордону. Дональд Трамп відмовлявся підписувати бюджет без цієї статті витрат.