Не можна перекладати проблему оплати за незареєстрованих в столиці дітей безпосередньо на батьків — Бондаренко

Не можна перекладати проблему оплати за незареєстрованих в столиці дітей безпосередньо на батьків — Бондаренко

Не можна перекладати проблему оплати навчання в комунальних дитсадках за незареєстрованих в столиці дітей безпосередньо на батьків, переконана співголова ГО "Батьки SOS" Олена Бондаренко. Про це вона повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий Формат".

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

"Дошкільна освіта у комунальних закладах має бути безоплатною. Ця норма реалізована у різних законах: і в законі про дошкільну освіту, і в законі про захист дітей. Не повинно бути дискримінації дітей при зарахуванні дітей до закладів освіти. Мені дивно, що депутати Київської міської ради якось по-своєму прочитали законодавство", — зазначила Олена Бондаренко.

На її думку, не можна перекладати проблему, хто платитиме за незареєстрованих в столиці дітей, безпосередньо на батьків.

"Мені здається не можна перекладати проблему, хто платитиме за незареєстрованих в столиці дітей, безпосередньо на батьків. Якщо ви бачите, що ці діти зареєстровані деінде, укладайте якісь угоди з цими місцевими владами для того, щоб вони оплачували перебування таких дітей в садочках",  — сказала Бондаренко.

Нагадаємо, рішення Київської міської ради про те, що батьки незареєстрованих у столиці дітей повинні оплачувати їхнє навчання в комунальних дитсадках Києва  набуло чинності 1 січня 2019 року. 

Прослухати повну версію.